| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
چرا به مصاحبه دوم دعوت نمیشوید؟
همه میدانیم که جستجو برای شغل، کاری بسیار سخت، پراضطراب و طاقتفرساست. اما شاید طاقتفرساتر و آزاردهندهتر از جستجو برای شغل، ماندن و متوقف شدن در یک مرحله خاص از فرآیند مصاحبه باشد. فرقی نمیکند که در کدام مرحله از مصاحبه هستید، احساس خوبی نیست که به هدف استخدامی خود دست پیدا نکنید. گاهی اوقات هم ممکن است احساس کنید عملکرد قابل قبولی در مصاحبه اول داشتهاید، اما باز هم به مصاحبه دوم دعوت نشوید.
خبر خوب این است هنگامی که جستجوی شغلی شما در مرحلهای خاص متوقف میشود، شانس بسیار بالایی وجود دارد که بتوانید شرایط و نتایج را تغییر دهید. برای انجام این کار، نخستین قدم این است که بیش از پیش خود را شناخته و بدانید که اصلاً چرا به مصاحبه دوم دعوت نمیشوید. پس از اطلاع از این مشکل باید راهی برای برطرف کردن آن بیابید.
مهمترین دلایلی که به مصاحبه دوم دعوت نمیشوید (این دلایل در اختیار شما نیستند)
مطمئناً شما به دلایلی به مصاحبه دوم دعوت نشدهاید. این دلایل معمولاً دو دسته هستند: دلایلی که در اختیار شما هستند و شما میتوانید با کمی تلاش مشکلاتشان را برطرف کنید و دسته دوم، دلایلی که در حوزه اختیارات شما نیستند. دلایل دستۀ دوم، در واقع مشکلاتی هستند که کارفرما باید آنها را رفع کند.
اگر در ابتدای فرآیند جستجوی شغلی خود هستید و در چند فرصت شغلی ابتدایی به مصاحبه دوم دعوت نشدهاید، با کمی تحقیق و تفکر خواهید فهمید که مشکل از کجاست. در ادامه مهمترین دلایلی که به مصاحبه دوم دعوت نشدهاید را برایتان آوردهایم. این دلایل، در حوزه اختیارات شما نیستند.
نیاز کارفرما تغییر کرده است
شرکتها مدام در حال تغییر هستند. امروزه شرکتها سعی دارند، بودجه خود را تا حد ممکن مدیریت کنند. حتی ممکن است بودجه خود را به نقشها و جایگاههای دیگری در سازمان اختصاص دهند، شرکتها جایگاههای سازمانی را در تیمهای مختلف جابهجا کرده و گاهی حتی جای تیمها را تغییر میدهند. گاهی اوقات هم ممکن است این تغییرات در میان جلسه مصاحبه شما صورت گیرد.
معمولاً در این شرایط، فرد استخدامکننده یا نماینده دپارتمان منابع انسانی با عذرخواهی به شما اطلاع میدهد که نیاز آنها در سازمان دچار تغییر شده است. در این مواقع ممکن است احساس کنید که این موضوع به دلیل حضور شماست، اما واقعیت شکل دیگری است. شما نمیتوانید برای موقعیت شغلی که دیگر وجود ندارد استخدام شوید، بنابراین به مصاحبه دوم نیز دعوت نخواهید شد.
شاید با فرهنگ سازمانی مطابقت نداشتهاید
تطابق فرهنگی به اندازه مهارت در استخدام افراد اهمیت دارد. ماهرترین کارمندان جهان هم اگر در محیط کار مناسب خود کار نکنند، بازدهی مناسبی نخواهند داشت. به طور مثال اگر شما فردی هستید که به کار کردن در کنار افراد و به طور تیمی شکوفا خواهید شد، کار کردن در محیطی که ایزوله و جداگانه است تجربه خوبی برای شما نخواهد بود. اما اگر شما فردی درونگرا هستید و دوست دارید در خلوت خودتان کار کنید، محیط کاری بزرگ و باز خاطرتان را آزرده کند. عدم تطابق فرهنگی مثل این است که با دست غیرتخصصی خود تصمیم به نوشتن بگیرید. عدم تطابق فرهنگی میتواند دلیل دیگری برای دعوت نشدن به مصاحبه دوم باشد.
اگر فرد استخدامکننده به شما بگوید که در صورت استخدام در این شرکت خوشحال نخواهید بود، ایراد از مهارتهای شما نخواهد بود، بلکه او به شما لطف کرده است.
شاید مدیر استخدام شخص دیگری را در ذهن دارد
این مورد ظالمانهترین گزینه ممکن است، اما متاسفانه این گزینه نیز اتفاق میافتد. گاهی اوقات فرد استخدامکننده ملزوم شده تا با افراد خارج از شرکت نیز مصاحبه کند، اما شرکت گزینهای دیگر را ترجیح میدهد و تصمیمگیریهای مرتبط با آن قبلاً انجام شده است. شاید شما اصلحترین گزینه برای آن جایگاه شغلی باشید، اما کسی برای مصاحبه دوم با شما تماس نخواهد گرفت، زیرا تصمیم پیش از این اتخاد شده است